søndag 13. januar 2013

Dette er gryta si det.

Etter ungdoms bursdag der jeg og Siw ble kastet ut, og måtte tilbringe kvelden hos svigermor (bare så det er sagt, så er jeg glad i svigermor) Var også hos Linda og Espen som diska opp med hjemmelaget pizza. (bare ring neste gang også Linda, så kommer vi) Festen her hjemme bestod av 9 stk. 15 års jenter med påfølgende overnatting fra lørdag til søndag. Søndag morgen var det bare å stå opp og kjøre Sindre til kjerringåsen .


Etter turen til kjerringåsen var det bare å komme seg hjem og begynne å forbrede mat til voksen bursdag.

4 kilo mørbrand biff skal skjæres i terninger.

Skjær det opp i terninger.

Brun kjøttet i panna, og hell det over i en kjele og la det det småputre en times tid. 

La det putre i sin egen kraft, og må du tilsette veske, så ta fløte. Det er for å ikke tynne ut kjøtt kraften. Da blir den så konsentrert som mulig. Innbiller meg selv at det er best slik.

Grov skjær ingrediensene.

Bruk kjøtt fond, tomatpure, fløte, rømme, creme fraiche, hvit og sort pepper, gastromat krydder og litt sukker for å jevne ut smaken på  tomatpuren.

Gjør det på gamlemåten, lukter så utrolig godt. (restene kan du bruke som godt gammeldags nysepulver)

Ha alt sammen i gryta

Får si som Brimi, rømme, hvit pepper og sjalott løk er en god følgesvenn, gjerne med noen lokale urter fra bak utedoen.   

 En utrolig bra kniv. Er laget av porselen.

 Blir den for tynn, så ta litt maizena i gryten.


Ingeredienser : Kjøtt (helst mørbrand biff, funker faktisk greit med kjøtt/karbonadedeig også)
                       Sopp
                       Paprika
                       Løk
                       Rømme
                       Creme fraiche
                       Fløte
                       Kjøtt fond  
                       Hvit og sort pepper
                       Tomat pure
                       Sukker
                       Gastromat
                       Maizena    

Bare så det er sagt, dette er ikke slanke mat, men får si som gjestene : Dæven, dette var godt.

Ellers, serverer du ris eller tykk hjemmelaget potetstappe ved side av, med en salat til.