fredag 19. april 2013

Tøff i trynet.

Har jo drevet å padlet noen år, men har padlet lite i bølger. Det har blitt for det meste blitt padling på flatt vann og skvalpesjø, men har lenge hatt lyst til å utfordre de litt større bølgene. Det startet greit, og jeg var klar over at dette ville bli et tøft møte med det bløte element. La i vei utover og det gikk fint i mot bølgene, men trøbbelet startet da jeg skulle snu. Kommer nesten rundt, så kommer det en stor bølge, klapper til i siden og det bærer avgårde i vill fart på tvers av bølgen, og da rett på trynet.

Er tøff i trynet her, men tøffheten ga seg fort.

Kom meg i kajakken igjen, og gjorde flere forsøk, og gikk stort sett på trynet hver gang. Ble etterhvert passe sliten og mør, og dro da inn i litt smulere farvann og koset meg der med mindre bølger.

Men var det gøy og lærerikt ?
JA

Og hva lærte jeg.

- Det var betryggende å se at, selvredding fungerer bra og at kamerat reddning gikk veldig bra i bølger.
- At å padle med votter i grov sjø er ubukelig. Får ikke på spruttrekket med de på. Så innen trekket er på er kajakken halv av vann. Det er også nesten håpløst og få tak i stroppen på spruttrekket med de på.
- At jeg må skaffe meg en cowtail og feste i vesten ved velt. Har ikke sjangs til å svømme igjen kajakken, hvis den begynner og drive.
- At jeg må ha en stropp mellom spruttrekk og vest for å få det lettere av.
- At den delen av årestrikken som er festet til kajakken er for dårlig. Ikke noe gøy og finne ut at åra er borte når du skal gripe etter den. (fant åra igjen, og stikken var ikke røket, hurtigklipset hadde hoppet av.
- At det bare er å trene mer.

Men husk at dette gjelder for det meste i høy sjø og kaldt vann.


Hadde med kamera, og tanken var og ta noen tøffe bilder, men det ble dårlig med bilder for å si det slik. Men fikk tatt noen bilder fra land.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar